4 Eylül 2016 Pazar

Şimdilerde Kurgusu İlginç Olan 5 Yabancı Dizi

    Merhabalar! Bu yazımda bolca boş vakti olup ne yapacağına karar veremeyenler için birkaç dizi önerisinde bulunacağım.
 
 
    1) Agent Carter: Dizi 20. yy da geçiyor. Ana
 karakterimiz Peggy Carter'ın aşkı Steve'i, yani Kaptan Amerika'yı kaybedince yaşadıklarını konu alıyor. SSR ve bazı kişisel konular için Howard Stark'la çalışıyor Peggy. Howard bildiğiniz gibi Tony'nin babası ve tıpa tıp aynısı. Onun için bir şeyler yapsa da Peggy'yi en çok Edwin Jarvis'le görüyoruz. Kısaca bir ortaklıkları var ki aslında dizide en sevdiğim şey muhtemelen sizin de en seveceğiniz şey bu ikili.
   

    Eğer siz de Marvel evreniyle ilgiliyseniz ve olaylara kafa yormayı seviyorsanız mutlaka takip etmelisiniz diziyi. Henüz sadece 2 sezonu yayınlandı. E inanılmaz derece izlettirdiğini de düşünürsek siz fark etmeden bitecektir.



     2) Shadowhunters: Kitaplarını çok sevdiğim bir fantastik serinin uyarlaması bu dizi. Aslında kafalarına göre uyarlamaları da diyebiliriz. Karakterlerinin dış görünüşü tamamen farklı olanlar bile var. Ayrıca Enstitüyü son teknolojiyle doldurmaları da olmamış diye düşünüyorum. Ekip ise gayet enerjisi yüksek bireylerden oluşuyor, bazı sahnelerde oyunculukları zayıf kalabiliyor ama sevdik kendilerini.


                       

    Madem kötü neden öneriyorsun demeyin kitaptan bağımsız ele aldığımızda gayet güzel ve farklı bir kurgusu var. Keyifle izleyebileceğiniz bir dizi. Henüz sadece ilk sezonu yayınlandı, bence izleyip aradan çıkartın.

     


     3) The Shannara Cronicles: İblisleri tutan Ellcrys adında bir ağaç ölmektedir ve ağacın tekrar tohum verebilmesi için seçilmiş bir elf olan Amberle zorlu bir yolculuğa çıkar, ona elf taşlarını kullanabilen tek insan Will eşlik edecektir. Bu yolculukta onlara en çok Druid Allanon yardımcı olur.Konu, karakterler, kurgu fazlasıyla farklı sıradanlık sıkılanlar için çok iyi bir alternatif.

   Biraz aksiyonlu, yeni olmasına rağmen çok çabuk popüler olmuş bir dizi. Ayrıca oyuncu performansları ve efektleri de gayet yerinde. Bir şans verin.  

                                                                      

    4) Once Upon A Time: Dizi Pamuk Prenses'in ve Yakışıklı Prens'in kızı olduğundan bir haber, gerçek dünyada yaşayan  Emma'nın kapısına doğum gününde bir çocuğun dayanması ve Emma'yı Storybrooke'a, her şeyin başlayacağı yere çekmesiyle başlar. Emma Kötü Kraliçe'nin Pamuk'tan intikam almak için masal kahramanları olarak tanıdığımız herkesi Storybrooke'a getirdiğine inanmalıdır, onları kurtarabilmesinin tek yolu budur. Başlarına kötü olaylar gelen kahramanların savaşı niteliğinde bir dizi de denebilir. Akış, olay örgüsü güzeldir. Dizideki en şaşırtıcı şeyse her karakterinin hiç beklemeyeceğiniz şekilde birbirleriyle olan alakasıdır.

                       

    Dizide şimdiye kadar duyduğumuz tüm masal kahramanlarına yer verilmiş ve hikayeleri farklı kurgularla olaya dahil edilmiş. Bir çoğunu tanımasak da oyuncuları dizinin hakkını veriyor. İzleyin.

    



       5) Game of Thrones: 6. sezonunu da bitirmiş olan GOT uzun zamandır gündemde olan  bir dizidir ki eminim çoğunuz izlemişsinizdir. Şimdiye kadar başlamayanlara önerim bir an önce izlemeleri hatta diziye öncelik vermeleri. Daha fazla spoiler yemeyin diye diyorum.
                     
Dizi, Yedi Krallık'ın uzun yazdan çıkıp kışın yaklaşması ile başlar ama emin olun o kış öyle kolay kolay gelmiyor. Dizinin ilk bölümünde Stark'lara ziyarete gelen Kral Robert Baratheon, Ned Stark'ı Kral Eli yapmak istiyor ve aileyi ilk bölümden ayırıyor. Bir türlü üstlerinden kara bulut kalkmayan Starklar'ın derin acılarını, hanedanların gizli ortaklıklarını, intikam savaşlarını görüyoruz sürekli. Kimi sevsek oracıkta öldürüyorlar, kimse kolay kolay hayatta kalamıyor dizide. Aşırı derecede seveceğiniz ve bağımlısı olacağınızı garanti ederim.


Limon
                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder